lunes, 15 de diciembre de 2008

La casa de cera:


Doncs la pel·licula ma semblat una mica desagradable per cuan li arrenca el dit i tot aixó pero en si m'agradat molt perqué esta molt bonica i tot aixó fa una mica dintriga per que té que haveri una segona part i yo esclar que sí la beure, hi també ma semblat una mica infantil perque feri ninots de cera a un poble em sembla bastant infantil. Peró en sí ma semblat que els protagonistes se lan montada prou bé i ma agradat molt.

Redacció ficticia :



En un poble molt llunyà on ningú sabia res de la ciutat, ni habia una nena molt bonica amb els cabells de caracols i els ulls de tigre i la seva mare cuasi sempre la estaba maltractant i ella al costat de la seva casa estava la platja llavors un dia es va desidir llensar-se perque no aguantava més a la seva mare i ella sempre li deia al seu havi que no mereixia la pena patiu per tonterias i que així la seva mare no tindria més problemes llavors per la nit va agafar un anorac i sen va anar cap al pont on donava directament a la platja i es va tirar. Pero el havi va ser mes llest i li va dir ala mare i la mare va anar tota corrent al pont i va vere a la nena flotant i van a vissar als bombers i la van a gafar i tot hi 60 metres d'altura va sobrebiure pero va estar una setmana amb coma. I no senrecordava de ningú només de la mare i desde aquell moment la mare li feia regals i mai la reñia i van ser molt felissos tots.

Poema de el nen i la seva habitació:


La seva habitació
Fa molta pudor.
Mai la neteja, doncs
Així sempre fa barrejes:
Desperiments i sempre surten
Grogencs.
La mare el castiga, i ell pensa
Que es una maleida,
Al dia seguent la mare ho veig
I tot está com estava i yabors
No li treuen el castic que ell demanava.

martes, 9 de diciembre de 2008

jueves, 4 de diciembre de 2008

2.2 L'absolutisme;


l'absolutisme va ser cuan els reis europeus van sotmetre als feudals i van anant començant a governar com a marquesos autoritaris i absolutistes.
Dins del absolutisme ni havi el florentí maquiavel que va fer un llibre que es vasaba en l'absolutisme; "El princep". Per a maquiavel que l'autoritat és pot mantenir amb cualsevol mitjá util d'un estat i que per a ell la deslleialtat dels seus súbdits justifica els actes que algun governant vulgui assolir els seus objectius.
també ni havía thomas hobbes que va fer l'obra de leviathan.
L'abolutisme es va crear a Europa amb forma de govern, que els reis eren els maxims representants de l'estat com el rei Lluís X|V que era de frança i a ell li solien dir el rei del sol també ell es molt famos per la frase que ell sempre deia:"Lestat sóc jo"
i la justificació de l'absolutisme es va dir com un dret diví que era superior a la voluntat del poble.